• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
ΑΛΦΑ Πληροφορική PDF Εκτύπωση E-mail

Βρίσκεστε στη σελίδα της ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και μπορείτε να:

 • γνωρίσετε την πρωτοποριακή εκπαιδευτική μεθοδολογία μας
 • πληροφορηθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία και ανάγκη
 • μάθετε για τις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις που σας παρέχουμε
 • ενημερωθείτε για τα νέα και τις δραστηριότητες μας


Βρισκόμαστε στη μέση της δεκαετίας η οποία έχει σηματοδοτήσει ιστορικά την απαρχή μίας εποχής, κατά την οποία η τεχνολογία μπήκε για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή. Στο σύγχρονο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Internet είναι σήμερα απαραίτητα εργαλεία στην καθημερινή ζωή και στην εργασία μας, για την ενημέρωση, την διασκέδαση, την επικοινωνία και τις συναλλαγές μας με την δημόσια διοίκηση, τις τράπεζες, τους φίλους μας. Τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει τον κόσμο μας τόσο θεαματικά όσο η εξέλιξη της τεχνολογίας. Πολλοί συγκρίνουν τον αντίκτυπο που είχε για την ανθρωπότητα η εφεύρεση του μικροεπεξεργαστή με εκείνον της ανακάλυψης του τροχού. Μέχρι την πλήρη αξιοποίηση του τροχού πέρασαν πολλοί αιώνες. Από την εφεύρεση όμως του μικροεπεξεργαστή και του προσωπικού υπολογιστή πέρασαν λιγότερο από 20 χρόνια! Μόνο λοιπόν η φαντασία μας περιορίζει τις εξελίξεις που πρόκειται να έρθουν.
Η ανάγκη για εξειδίκευση και δια βίου εκπαίδευση στην Πληροφορική είναι επιτακτική για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, κάθε ηλικίας, εργαζόμενο ή μη. Ο κάθε ένας από μας πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας.

Η ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΛΦΑ, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής οι οποίες εφαρμόζοντας ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα, καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
Εμπιστευθείτε λοιπόν την εκπαίδευσή σας στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ και εκμεταλλευθείτε την πείρα, την παράδοση και το κύρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΛΦΑ.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) μπορείτε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε, να αποστείλετε τα σχόλια και τις ιδέες σας ή να προγραμματίσουμε μία προσωπική συνάντηση. Ας αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για άμεση και αποτελεσματικότερη επικοινωνία.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ιδρύθηκε το 2000 από το επιτελείο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΛΦΑ με όραμα την δημιουργία ενός πρωτοποριακού οργανισμού στον χώρο της εκπαίδευσης πληροφορικής για παιδιά – μαθητές και ενήλικες, προσφέροντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, σχεδιασμένα για να καλύψουν τόσο τις σημερινές, όσο και τις αυριανές ανάγκες της αγοράς.
Στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ μπορούν να εκπαιδευτούν παιδιά από 6-14 ετών, νέοι 14-17 ετών, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι, στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που μόνο ένας ειδικός στην εκπαίδευση όπως Ο ΌΜΙΛΟΣ μας μπορεί να δημιουργήσει!


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Οι υπολογιστές είναι αναμφίβολα απαραίτητα εργαλεία στις περισσότερες φάσεις  της πολύπλοκης ζωής μας. Πόσοι γνωρίζουμε πραγματικά τις δυνατότητες του υπολογιστή μας; Και πόσοι δεν έχουμε μάθει εμπειρικά στο γραφείο ή στο  σχολείο από κάποιο προγραμματιστή ή στο σπίτι από τους οικείους μας, που συχνά γνωρίζουν περισσότερα; Το φαινόμενο της εμπειρικής… "ημιμάθειας" των υπολογιστών είναι παγκόσμιο και όχι μόνον ελληνικό! Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών στον κόσμο έμαθαν εμπειρικά να αξιοποιούν ένα μικρό μόνο μέρος των δυνατοτήτων του σημερινού υπολογιστή!
Η μεγάλη επιτυχία της ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ οφείλεται στην πρωτοποριακή εκπαιδευτική της μεθοδολογία. Οι μαθητές στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της πληροφορικής, εφαρμόζουν τις γνώσεις τους σε δραστηριότητες που είναι μέσα στα ενδιαφέροντά τους. Στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ δημιουργούμε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και δημιουργικότητας. Η ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία της εκπαίδευσης και το κλίμα ομαδικότητας στο οποίο καλούνται να δουλέψουν, διευκολύνει τους εκπαιδευόμενους στην διαδικασία της μάθησης οδηγώντας τους σε υψηλά επίπεδα γνώσης. Οι μαθητές μας μαθαίνουν να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της πληροφορικής σε ολιγάριθμα τμήματα (έως 8 ατόμων) που εξασφαλίζουν την εξατομικευμένη διδασκαλία. Στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ο εκπαιδευόμενος μπορεί να βρει:

 • Εκπαιδευτικά προγράμματα κατάλληλα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις
 • Δομημένους και συγκεκριμένους τεχνολογικούς στόχους για κάθε ηλικία
 • Μάθηση με πραγματικά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και εργασία
 • Μάθηση μέσω της επανάληψης και της εξάσκησης, ώστε η γνώση να γίνει κτήμα
 • Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές υψηλής γνώσης
 • Άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας ΜΕ VIDEO PROJECTORS
 • Ολιγομελή τμήματα και εξατομικευμένες οδηγίες
 • Βιβλία ασκήσεων για κάθε μάθημα
 • Απονομή βεβαίωσης σπουδών με την ολοκλήρωση των μαθημάτων
 • Τμήματα πρωινά, απογευματινά και βραδινά
 • Δυνατότητα πιστοποίησης των σπουδών


Για περισσότερες πληροφορίες
απευθυνθείτε στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Περ. Σταύρου 39-40 Χαλκίδα
στα τηλέφωνα: 22210-77998 28133

clip_image001

ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ
windows
Μάθετε να χειρίζεστε με άνεση όλα τα προγράμματα που λειτουργούν σε περιβάλλον WINDOWS για προσωπική και επαγγελματική χρήση.

word
Μάθετε να γράφετε επιστολές, προσκλήσεις και διαφημιστικά έντυπα που θα θαυμάζουν ακόμα και οι επαγγελματίες.

excel
Μάθετε να κρατάτε στοιχεία για πελάτες, να ολοκληρώνετε δύσκολους λογαριασμούς, να κάνετε αναλύσεις και προβλέψεις.

powepoint
Μάθετε να οργανώνετε και να παραδίδετε δυναμικές παρουσιάσεις.

outlook
Μάθετε να κρατάτε το ηλεκτρονικό σας ημερολόγιο και τα ραντεβού σας, να διαχειρίζεστε το e-mail σας.

access
Μάθετε να δημιουργείτε δυναμικές βάσεις δεδομένων.

intenet
Μάθετε να επικοινωνείτε μέσω INTERNET με όλο τον κόσμο, να βρίσκετε πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν, να ανταλλάσσετε μηνύματα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Απευθυνθείτε στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Περ. Σταύρου 39-40 Χαλκίδα
στα τηλέφωνα: 22210-77998  28133

ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ :


Internet and Computing Core Certification
g9 Η πιστοποίηση Internet and Computing Core Certification (IC³), καλύπτει ικανότητες που κάποτε αναφέρονταν κάτω από τον γενικό τίτλο "computer literacy" (γνώση υπολογιστών) και αφορούσαν τις πρώτες γενικές γνώσεις InternetandComputingCoreCertificationστους υπολογιστές. Πλέον η πιστοποίηση IC³ θα αποτελέσει ένα χρήσιμο και δυναμικό πρότυπο, όπου θα βασίζονται προγράμματα εκμάθησης υπολογιστών, που θα διδάσκουν βασικές ικανότητες χρήσης υπολογιστών και Ίντερνετ. Η πιστοποίηση αυτή θα προσφέρει σε μαθητές και σε όσους αναζητούν εργασία τα απαραίτητα θεμέλια και πιστοποιητικά για να επιτύχουν όχι μόνο σε καριέρες που απαιτούν τεχνικές γνώσεις, αλλά και σε θέσεις που απλώς ζητούν την καλή γνώση στη χρήση των υπολογιστών.
Η ανάγκη θέσπισης αξιόπιστων κριτηρίων και προτύπων και το IC³.
Καθώς η γνώση υπολογιστών γίνεται μέρος όλων των ακαδημαϊκών ειδικοτήτων, τα Πανεπιστήμια και οι εταιρίες αρχίζουν να τη θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή ή την πρόσληψη και όχι ικανότητες που θα αποκτηθούν στο Πανεπιστήμιο ή στο περιβάλλον εργασίας.
Η πιστοποίηση Internet and IC³, έρχεται να προσφέρει το κριτήριο που απαιτεί ο ακαδημαϊκός και επαγγελματικός κόσμος. Αποτελεί μια διαφανή διαδικασία με εξετάσεις που διαρκούν μερικά λεπτά, με αυτόματη διόρθωση και μέσα από ένα δίκτυο εξεταστικών κέντρων που λειτουργεί με αξιοπιστία και διαφάνεια. Η πιστοποίηση IC³ απευθύνεται σε γυμνάσια σχολεία, τεχνικές επαγγελματικές σχολές, σχολές πληροφορικής και εταιρίες. Αποτελεί την πιο έγκυρη πιστοποίηση πως ο κάτοχός του έχει τις απαραίτητες γνώσεις χρήσης υπολογιστή και Ίντερνετ ώστε να είναι χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απαιτεί την χρήση υπολογιστών.Ενότητες του IC³

To IC³ αποτελείται από 3 ξεχωριστές ενότητες και 3 ξεχωριστές εξετάσεις. Κάτοχος του IC³ γίνεται ο υποψήφιος που θα έχει περάσει επιτυχώς και τις 3 εξετάσεις. Η θεματολογία των 3 αυτών εξετάσεων είναι:
Θεμελιώδεις Αρχές Υπολογιστών
Εφαρμογές Κλειδιά
Η ζωή στο Δίκτυο

Επικοινωνία:
απευθυνθείτε στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Περ. Σταύρου 39-40 Χαλκίδα
στα τηλέφωνα: 22210-77998
28133Το πιστοποιητικό Microsoft Office Specialist θέτει το πρώτο παγκόσμιο πρότυπο παραγωγικότητας και γνώσης των official_certifεφαρμογών Microsoft Office. Οι εξετάσεις αυτές πιστοποιούν τον χρήστη σύμφωνα με την απόδοση του στη χρήση των εφαρμογών του Microsoft Office. Γι' αυτό το λόγο αποτελούν και δείκτη specialistπαραγωγικότητας για εταιρείες, ακαδημαϊκά ινστιτούτα, εταιρίες προώθησης προσωπικού, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ιδιώτες.
Το Office Specialist είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ εγκεκριμένο από την Microsoft πρόγραμμα πιστοποίησης, σχεδιασμένο να μετρά και να αξιολογεί τις ικανότητες του χρήστη σε εφαρμογές του Microsoft Office (Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Access και Microsoft Outlook).
H πιστοποίηση Microsoft Office Specialist έχει εξασφαλίσει χιλιάδες ανθρώπους με την απόδειξη ότι είναι ικανοί να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, εκμεταλλευόμενοι καλύτερα την λειτουργικότητα των εφαρμογών του Microsoft Office.

Περισσότερα από 9000 εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο παρέχουν τις εξετάσεις Office Specialist σε πολλές γλώσσες Καθώς μερικές μεγάλες εταιρείες, όπως είναι η Electronic Data Systems (EDS), αναφέρουν κέρδη στην παραγωγικότητα τα οποία αποδίδονται στην πιστοποίηση της Microsoft, όλο και περισσότερες εταιρείες ζητούν συγκεκριμένα από τους υποψήφιους υπαλλήλους τους το πιστοποιητικό Microsoft Office Specialist.

απευθυνθείτε στην ΑΛΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Περ. Σταύρου 39-40 Χαλκίδα
στα τηλέφωνα: 22210-77998  28133

 

Ιστολόγιο ΑΛΦΑ

Πιστεύετε ότι τα φετινά θέματα των Πανελληνίων ήταν σε σύγκριση με αυτά του 2010: